Succesvol Grenzen Stellen

Herken je één of meerdere van onderstaande items?
 

 • Voel jij je verantwoordelijk voor alles?
 • Wil je het goed doen voor iedereen?
 • Sta je altijd klaar voor een ander, maar gaat dat vaak ten koste van jezelf?
 • Voel jij je snel schuldig als je voor jezelf kiest?
 • Ben je moe, omdat je steeds maar geeft en geeft ...

Als je nu echt verandering wilt in je leven, dan is deze workshop iets voor jou!

 

Leer hoe je op een respectvolle manier
krachtig grenzen kunt stellen
 en
je levenskwaliteit verbetert.

14 september 2018

Ja, ik heb interesse in deze dagworkshop!
 

Nell van de ligt, stress-en burn-outexpert:

Ik heb aan den lijve ervaren wat stress is en wat stress met je doet.
En ik weet nu: 
1. dat de kwaliteit van je leven toeneemt als je je leven zelf stuurt. Je wordt sterker èn gelukkiger.
2. dat grenzen stellen een essentieel onderdeel bij zelfsturing is.
Lees hier meer over wie ik ben en waarom ik dit werk doe? Klik hier

 

 

 

 

 

 

Ik deed deels mee uit nieuwsgierigheid omwille van problematiek op onze dienst (2 collega's op dienst) en omdat ik voor mezelf wel eens aanvoel dat ik/er over mijn grenzen ga/gegaan wordt. Een stukje inzicht op het functioneren van de collega's en voornamelijk het inzicht dat je het proces zelf in de hand hebt. Goede bundeling van veel verschillende info op 1 moment. Het feit dat alle info gebundeld wordt, wat het makkelijk maakt om het aantal op een rijtje te zetten.
Ik ben wakker geschud tijdens de workshop. Het werk past niet meer bij me. Daarbij ben ik erachter gekomen dat ik nieuwe uitdagingen wil in mijn job. Ik heb me voorgenomen dat ik dit jaar ander werk ga zoeken.
Anouk, 26 jaar, verpleegkundige

Mij is duidelijk geworden dat ik krachtiger mag worden. Dat ik me te veel aanpas en dat ik niet goed communiceer. Er is binnen de grote verschillen in de groep en tijdsbestek voldoende aandacht voor persoonlijke aandachtspunten. De insteek was pragmatisch me tvaak goed getimede onderbouwing door theorie en psychologie. Ik heb de dag ervaren als een dynamische dag en een goede mix om zaken voor mezelf op een rij krijgen. De begeleiding van Nell hierbij heb ik als professioneel, warm en betrokken ervaren. Ben erg tevreden over de dag en cursus.


Bart, 43 jaar, manager groot bedrijf

Je merkt misschien al langer dat je moeilijk grenzen kunt stellen, omdat je bang bent de ander te kwetsen of teleur te stellen. Je wilt wel voor jezelf opkomen, maar je weet niet hoe je dat op een goede manier doet. 
En als je dan voor jezelf opkomt voel je je schuldig, omdat je de ander misschien wel geraakt hebt of omdat je denkt dat je je egoïstisch gedragen hebt.
Je geeft en je geeft en merkt dat je jezelf steeds meer uitput. Je komt nauwelijks aan jezelf toe en wordt ongelukkiger.
Alles wordt 'moeten' zelfs van de leuke dingen in je leven kun je niet meer genieten. 
Je wilt uit deze situatie!!!

In 1 dag
weet je welke stappen jij kunt zetten 
om meteen verandering aan te brengen in je leven.

Hoe fijn zou het zijn als je in 1 dag leert respectvol je grenzen te stellen waardoor je zonder schuldgevoel en zonder de ander te kwetsen ook goed voor jezèlf zorgt. Je zelfvertrouwen groeit, je wordt energieker, vitaler, gelukkiger, je weerbaarheid wordt vergroot en nog veel meer.

Zou het niet heerlijk zijn:

 • Als er rust is in je leven en je meer kunt genieten?
 • Als je de dingen kunt doen waar jij energie van krijgt?
 • Als je je leven zelf kunt meebepalen en sturen?
 • Als je niet moe bent en meer tijd hebt voor jezelf?
 • Als je je grenzen durft aan te geven zonder de ander te kwetsen en zegt wat je vindt en denkt?

Stel je voor ..... hoe zou je leven er dan uitzien?

 


Met deze workshop leg je de basis voor een gelukkiger leven! 

Schrijf je in voor deze dagworkshop!


Wat je gaat leren tijdens deze dag:

 • Je leert wat grenzen precies zijn en waarom het zo belangrijk is ze te stellen.
 • Je hoort wat grenzen stellen zo moeilijk maakt. 
 • Je onderzoekt wat jouw onderliggende patronen zijn die er voor zorgen dat je moeilijk kunt veranderen.
 • Je leert je persoonlijke signalen kennen zodat je tijdig kunt ingrijpen en je grenzen kunt bewaken.
 • Je leert hoe je op een effectieve, respectvolle manier je grens aangeeft en hoe je dit met gemak communiceert op een manier die bij jou past.
 • Je oefent de 3 waardevolle, praktische stappen om rustig en zelfbewust naar buiten te treden zodat je je eigen leven kunt sturen. 

 

Door mijn burn-out ben ik tot de conclusie gekomen dat ik toch niet assertief genoeg ben, te veel op me neem (en dat te laat in vraag stel) en daardoor misschien te veel terug verwacht, me snel schuldig voel als ik toch scherp uit de hoek kom. Ik heb me voor de workshop ingeschreven om te leren hoe op een positieve manier grenzen te stellen. De interactiviteit, de directe manier van werken vond ik goed. Je wordt aangemoedigd gewoon jezelf te zijn en trots op jezelf te zijn. Ik ging met veel tools goedgepluimd naar huis- daar ben ik je dankbaar voor! Een 8!
Jose, 49 jaar


En ik geef je ook nog een bonus!

Na een maand spreken we elkaar via skype (30 minuten) over hoe het met je gaat. We zullen het hebben over hoe je het geleerde in de praktijk brengt en waar je tegenaan loopt. Zo zetten we de puntjes op de i.


Waar en wanneer?

De workshop wordt gegeven in Nijmegen, Utrecht en Antwerpen. De locatie is goed bereikbaar met openbaar vervoer en parkeren is gratis. We starten om half 10. Het programma belooft een ware ontdekkingstocht voor je te worden. Met koffie, thee, versnaperingen en een lekkere lunch help ik je de dag door. Rond half 6 ga je met veel inspiratie en nieuwe energie naar huis en wil je meteen aan de slag om je leven meer kwaliteit te geven.

Jouw investering voor deze workshop, inclusief lunch, koffie en thee bedraagt
€ 247,-
  incl. BTW.

Maximaal 15 personen per workshop zodat er voldoende ruimte is voor vragen en persoonlijke aandacht.
Schrijf je dus meteen in.

P.s. Voor deelnemers uit Nederland geldt dat je (afhankelijk van je gekozen zorgpremie en zorgverzekeraar) gedeeltelijk een vergoeding ontvangt via je ziektekostenverzekering


Ja ik heb interesse en wil me inschrijven voor de workshop!

Ter voorkoming van spam, klik op het vakje hieronder

 

P.s. Nu kun je met profesionele begeleiding concrete stappen zetten en je leven voorgoed veranderen..

De inzichten, de concrete tools en de oefeningen in de workshop hebben me echt verder gebracht. De herkenbaarheid van eigen situaties in het delen van de anderen gaf me een zekere geruststelling. Er was een soort veiligheid aanwezig. Ik vond eerlijk gezegd de praktijkvoorbeelden en interactie van de anderen een versterking van de workshop. Nell reageerde ook heel interactief en gepast op de verschillende opmerkingen en vragen. Een 8/10.

Katrien, 46 jaar, manager
Ik was onlangs flink op mijn gezicht gegaan omdat ik over mijn grens ging. Ik wilde leren eerder te kunnen opmerken wanneer ik mijn grens naderde. Ik heb geleerd dat het legitiem is te zeggen: "Ik wil daar nog eens over nadenken". Op die manier weet ik beter wat ik wil in een situatie en ga ik niet bij voorbaat in een stand waarbij ik inlever. Het onderwerp was serieus (natuurlijk) maar de manier waarop Nell het presenteerde zorgde voor de nodige luchtigheid. Je was niet bezig met 'je best doen' of 'opletten'. Voor mensen met stressproblemen een verademing.
De workshop zet je goed op het spoor om je eigen grenzeloosheid soms aan te pakken. Een 8.
Harry, 56 jaar, docent