Privacyverklaring Ligtpunt.nl

Ligtpunt.nl is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Op deze pagina zie je wat er gebeurt met gegevens die jij aan Ligtpunt verstrekt.

Ligtpunt
Surinameweg 9
5451GL Mill
info@ligtpunt.nl
0031(0) 614022339

Deze verklaring is alleen van toepassing op de domeinnaam ligtpunt.nl, maar niet op websites waarnaar wordt doorgelinkt.
Heb je vragen over deze privacyverklaring, stuur dan een mailtje info@ligtpunt.nl.

Gebruik van jouw persoonsgegevens
Op de website en bij het afnemen van diensten en producten van Ligtpunt laat je (persoons)gegevens achter. Ligtpunt vraagt alleen om de meest noodzakelijke gegevens. Je mailadres is nodig om je bijvoorbeeld een Ligtkrant of weggever te kunnen sturen; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren.

Persoonsgegevens
Welke persoonsgegevens Ligtpunt verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website (denk aan reageren op en delen van artikelen, e-book aanvragen) en van de diensten (denk aan trainingen en online cursussen) die je afneemt:

Doeleinden
Ligtpunt verwerkt deze gegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

Ligtpunt is daarnaast gebonden aan wettelijke, administratieve verplichtingen en heeft bijv. bepaalde gegevens nodig voor de belasting.

Websitebezoekers jonger dan 16 jaar
Ligtpunt heeft niet de intentie gegevens te verzamelen van websitebezoekers jonger dan 16 jaar. Het is echter niet mogelijk om de leeftijd van bezoekers te controleren. Beschikt Ligtpunt ongewild over gegevens van jouw kind, neem dan contact op info@ligtpunt.nl om deze informatie te laten verwijderen.

Bewaartermijn
Ligtpunt  bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk.
Websitedata 14 maanden inzichtelijk, maar deze zijn niet naar jou te herleiden omdat de data geanonimiseerd worden.
Ligtpunt bewaart de gegevens die via de website worden ingevoerd tot 7 jaar (wettelijke bewaartermijn belastingdienst).
Schrijf je je uit van de mailinglijst, dan blijven je gegevens nog max. 3 maanden in het e-mailprogramma staan.

Persoonsgegevens delen met derden
Ligtpunt verkoopt jouw gegevens niet aan derden. Wel verstrekt Ligtpunt gegevens aan externe partijen als dat nodig is voor de levering van producten of diensten en om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.
Voorbeeld: Ligtpunt maakt gebruik van een externe partij voor de afhandeling van iDeal-betalingen, de boekhouder en Money Bird boekt facturen in en je gegevens liggen opgeslagen in een e-mailmarketingsysteem.
Bij het verstrekken van jouw gegevens aan een externe partij legt Ligtpunt in een bewerkersovereenkomst vast dat jouw gegevens niet voor andere doeleneinden mogen worden gebruikt en worden verwijderd zodra ze niet meer nodig zijn. Zo zorgt Ligtpunt voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens bij externe partijen.

Cookies en profilering
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Ligtpunt gebruikt alleen functionele en analytische cookies. Uit de cookies die Ligtpunt plaatst kunnen nooit persoonsgegevens herleid worden.

Functionele of technische cookies
Functionele (technische) cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op.

Analytische cookies
Diensten zoals Google Analytics maken gebruik van analytische cookies. Zo ziet Ligtpunt hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen. Google Analytics gebruikt voor de statistieken de IP-adressen van websitebezoekers. Theoretisch is het mogelijk om op basis van een volledig IP-adres meer informatie over een bezoeker te achterhalen, ook al is dat niet toegestaan.Toch maakt Ligtpunt voor de zekerheid gebruik van IP-masking. Google Analytics verwijdert de laatste cijfers van IP-adressen voordat deze worden gebruikt en opgeslagen. De gegevens komen dus niet terecht bij Google.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
Ontvang je de nieuwsbrief, dan kan je je altijd met één klik uitschrijven. Mocht je je gegevens willen wijzigen of je tussendoor afmelden voor de mails van Ligtpunt stuur dan een e-mail info@ligtpunt.nl.

Gegevens waarvoor een wettelijke bewaartermijn geldt, kan je niet laten verwijderen.

Je kan een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging, verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@ligtpunt.nl

Beveiliging
Met up to date beveiligingsmaatregelen beperkt Ligtpunt de kans op misbruik van je gegevens. Denk aan verlies van je gegevens (datalek) en ongevraagde wijzigingen. Alleen de noodzakelijke personen hebben toegang tot de gegevens. Deze toegang is goed afgeschermd.

De website heeft een SSL-certificaat, herkenbaar aan het groene slotje in de adresbalk: alle gegevens die je verstrekt, worden via een versleutelde verbinding verzonden.

Heb je een klacht?
Als jij het idee hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op info@ligtpunt.nl Dat geldt ook bij vragen of klachten rond de verwerking van jouw persoonsgegevens door Ligtpunt.
Mochten we er samen niet uitkomen, dan heb je op grond van de privacywetgeving het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Mill, 24 mei 2018