Werkwijze Ligtpunt

Professioneel, gestructureerd en gericht op jouw doelen

Het doel van de coaching is dat je weer weerbaar en sterk wordt. Gelukkig en gezond. Dat je weer kunt genieten en dat je het stuur van je leven in eigen handen hebt. Ik ben er voor je om samen met jou dat doel te bereiken. Je kunt rekenen op mijn volledige betrokkenheid. Of je nu kiest voor persoonlijke coaching, een online groepstraining of deelneemt aan een van mijn andere diensten.

Leerpunten omzetten naar succesvolle resultaten

In mijn positie als dieptepsycholoog, coach en ervaringsdeskundige, weet ik niet alleen wat een burn-out met je doet, maar weet ik ook wat er nodig is om er weer bovenop te komen. Ik stel al mijn kennis ter beschikking via mijn diensten, maar ook via de tips en tools in mijn blog de Ligtkrant.

Ligtpunt heeft een succesvolle aanpak.

Ieder mens is uniek, dus bij Ligtpunt geen vaststaande protocollen of vooropgezette lesjes, maar maatwerk en persoonlijke begeleiding.  Ik kies voor een intensieve grondige aanpak zodat je blijvend herstelt. Dat betekent dat we samen diepgaand onderzoeken wat jouw persoonlijke oorzaken zijn. Dat je samen met mij situaties, obstakels en oorzaken (die maken dat je in deze situatie terecht bent gekomen) oplost en tools leert die je moeilijk vindt of mist. Ik vind het belangrijk dat je uit en van de situatie leert.
We werken aan zelfkennis, het nemen van eigen regie en autonomie, zelfmanagement, communicatie, begrenzing en grenzen stellen, coping en nog veel meer.  Het is mijn doel om samen met jou, via diepgaand zelfonderzoek en met handzame tools, verandering te bewerkstelligen naar een leven waarin jij weerbaar, sterk, zelfbewust en gelukkig bent en optimaal kunt functioneren. In goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierbij streef ik naar concrete resultaten. Ik ben betrokken en zet mij volledig in.

Werken aan begrenzing en grenzen.

Ik ben gecertificeerd als Self Boundery Awareness Trainer en gebruik deze tool in onze coaching. In de loop der jaren heb ik deze metafoor verder uitgebreid.

Het is dus mijn doel om samen met jou, via diepgaand zelfonderzoek en met handzame tools verandering te bewerkstelligen naar een gezonde ik-sterkte en een leven waarin jij gelukkig bent en optimaal kunt functioneren. Naar goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Dus we werken aan zelfkennis, communicatie, weerbaarheid, grenzen en begrenzing, assertiviteit, persoonlijk leiderschap, traumaverwerking en aan autonomie. Jezelf durven en kunnen zijn in je werk en in je privéleven. En nog veel meer… Hierbij streef ik naar concrete resultaten. Ik ben betrokken bij je proces en zet mij volledig in. En van jou verwacht ik dan ook volledige medewerking.

Verwerken en transformeren van kleine en grote trauma’s.

Ieder mens heeft te maken met leuke en minder leuke / pijnlijke herinneringen uit het verleden. Je kunt het kleine en/of grote trauma’s noemen. De term trauma wordt gebruikt wanneer schokkende gebeurtenissen blijft steken in gevoelens van angst, woede of eenzaamheid. Dit filmpje laat duidelijk zien wat deze situaties met je kunnen doen en hoe deze gebeurtenissen je functioneren in het nu kunnen hinderen. Ook hier werken we aan.

De 4 beloftes van Ligtpunt:

 • Praktisch – Meteen spijkers met koppen slaan. Het gaat niet alleen een overdracht
  theoretische kennis en lange gesprekken, maar om direct stappen te ondernemen richting
  jouw geluk. Je zult snel ervaren hoe effectief mijn methode is.
 • Eerlijk – Geen doekjes erom winden. Ik beloof dat ik altijd eerlijk tegen je zal zijn in mijn
  feedback. Met oprechte terugkoppeling is er namelijk ruimte om te herstellen en te
  groeien. Dit kan soms confronterend, en misschien zelfs frustrerend, zijn, maar uiteindelijk
  zal alleen eerlijkheid je verder helpen.
 • Betrokken – Jouw succes is mijn doel. Ik zal mij volledig inzetten om jou te laten slagen
  en jou je geluk terug te geven. Hiervoor stel ik mijn aandacht, kennis en jarenlange
  ervaring geheel tot jouw beschikking. Dit gaat alleen werken als ook jij je volledige
  toewijding geeft om je leertraject tot een succes te maken.
 • Plezierig – Genieten van het resultaat. Werken aan een sterkere en zelfverzekerde ‘ik’,
  leidt vanzelf tot een gelukkiger ‘ik’. Je merkt al snel dat je plezier ervaart, omdat je een
  positieve verandering doorgaat. Ik zal ook zeker mijn bijdrage leveren om het een prettige
  ervaring te maken, waarbij vaak gelachen wordt.

Afstand is geen bezwaar

De sessies kunnen online of hier in mijn werkruimte gevoerd worden.

Geen terugvalrisico bij Ligtpunt!

Daarnaast vind ik het belangrijk dat je van de situatie leert en dat je wijzer en rijker uit de situatie
komt. Want alles wat je meemaakt is een les om van te leren.

Je blik zal enkel helder worden wanneer je in je Hart kijkt.
Wie naar buiten kijkt, droomt. Wie naar binnen kijkt, wordt wakker.
Carl Gustav Jung.