Aangenaam, ik ben Nell van de Ligt MSc

Ik begeleid je als je worstelt met problemen en stress- en burn-outklachten zodat je (weer) sterk en weerbaar in het leven staat. Daarnaast train ik teams en leidinggevenden bij stresspreventie en geef ik lezingen in bedrijven of bij events. Het doel van Ligtpunt is:

  1. Medewerkers met problemen en stress- en burn-outklachten te begeleiden en te versterken, zodat ze nooit meer in deze situatie geraken;
  2. Managers te trainen die uitval door stress en burn-out  willen voorkomen;
  3. Teams te trainen rondom het thema stress- en burn-outpreventie en een goede samenwerking.

Ik help dus medewerkers en bedrijven op het gebied van preventie, behandeling bij stress- en burn-outklachten en tijdens re-integratie. In mijn werk combineer ik mijn kennis van analytisch psychotherapie, mijn jarenlange ervaring als manager, trainer en coach en mijn eigen burn-outervaring.

Mijn burn-outervaring heeft geleid tot mijn grote passie.

Nadat ik 15 jaar als manager in de gezondheidszorg werkte, raakte ik ‘plotseling’ burn- out. Ik heb dus aan den lijve ervaren wat het is om regie te verliezen en in een burn-out terecht te komen. Ik weet dus hoe hulpeloos, angstig of ongelukkig je je kunt voelen als je je in zo’n situatie bevindt.

En echt waar, ik ben 3 jaar uit het werkproces geweest. En net als iedereen wilde ik zo snel mogelijk uit deze situatie, maar ik vond niet de doeltreffende noodzakelijke hulp. De hulpverlening gaf me een heleboel inzichten en handvatten, maar ik bleef me down voelen. Totdat ik dieptepsychologie ging studeren en een andere zienswijze op de mens en hulpverlening ontdekte. En met deze nieuwe hulp en alle kennis en handvatten vond ik een weg naar volledig herstel. Nu durf ik mijn burn-out een geweldig cadeau te noemen! Ik heb enorm veel geleerd en ben sterker, zelfbewuster en gelukkiger dan ooit. En… ik durf met zekerheid te zeggen: ik word nooit meer burn-out!

Door dit alles raakte gefascineerd in het onderwerp stress en burn-out. Ik studeerde Dieptepsychologie, volgde een trainers- en coachopleiding en specialiseerde mij in de stress- en burn-out problematiek. Nu ken ik oorzaken, achtergronden en symptomen van stress en burn-out en nog belangrijker: nu weet ik hoe je stress en burn-out kunt voorkomen, hoe je een burn-out overwint en hoe je als manager/organisatie vat kunt krijgen op mentaal ziekteverzuim. Nu weet ik hoe je goed voor jezelf kunt zorgen en je
leven kunt sturen en verbeteren. Hoe je gelukkig kunt zijn en blijven in het leven.

Mijn burn-out heeft geleid tot het ontdekken van mijn grote passie: mensen helpen om weerbaar en sterk te worden, zodat ze hun leven goed vorm te geven en gelukkig kunnen zijn. In 2006 startte in mijn eigen bedrijf Ligtpunt waarin ik werk met een geheel eigen aanpak. Mijn benadering, geplaatst in de context van de persoon, is bewezen succesvol. Dit blijkt uit de vele positieve reacties en reviews. Daarnaast krijg ik vaak te horen dat mijn klanten mijn brede achtergrond, uitgebreide theoretische kennis en jarenlange praktijkervaring waarderen.

Ligtpunt heeft een succesvolle aanpak.

Geen terugvalrisico en hoog slagingspercentage.
99% van de mensen die ik coach komt blijvend uit een burn-out.

Ieder mens is uniek, dus bij Ligtpunt geen vaststaande protocollen of vooropgezette lesjes, maar maatwerk en persoonlijke begeleiding.  Ik kies voor een intensieve grondige aanpak zodat je blijvend herstelt. Dat betekent dat we samen diepgaand onderzoeken wat jouw persoonlijke oorzaken zijn. Dat je samen met mij situaties, obstakels en oorzaken (die maken dat je in deze situatie terecht bent gekomen) oplost en tools leert die je moeilijk vindt of mist. Ik vind het belangrijk dat je uit en van de situatie leert.
We werken aan zelfkennis, het nemen van eigen regie en autonomie, zelfmanagement, communicatie, begrenzing en grenzen stellen, coping en nog veel meer.  Het is mijn doel om samen met jou, via diepgaand zelfonderzoek en met handzame tools, verandering te bewerkstelligen naar een leven waarin jij weerbaar, sterk, zelfbewust en gelukkig bent en optimaal kunt functioneren. In goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierbij streef ik naar concrete resultaten. Ik ben betrokken en zet mij volledig in.

Ik werk zowel particulier als via het werk.

Bevlogen, ondernemend en altijd in beweging

Ligtpunt bestaat nu 17 jaar. En in al die tijd blijf ik bijscholen, want in mijn leven en in mijn werk staan persoonlijke en professionele ontwikkeling centraal. Ik volg de nieuwste ontwikkeling rondom stress- en burn-out problematiek en train mijzelf vanuit verschillende invalshoeken. Dit doe ik niet alleen voor mijzelf maar ook jou. Want zo kan ik je nog meer en beter begeleiden.

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op: info@ligtpunt.nl of 0614022339

Nell van de Ligt