Gecertificeerde trainers.
Jouw coach in mentale kracht en weerbaarheid.

Daag jezelf uit en versterk jezelf met een ijsbad

Wetenschappelijk onderbouwd. Therapeutische- en gezondheidsbevorderende resultaten.

Een ijsbad maakt je geestelijk én lichamelijk sterker, weerbaarder en stressbestendiger. Dit is wat ijsbaden voor je kan doen:

Je versterkt je hart, bloedcirculatie, organen en immuunsysteem. Het is goed voor huid en haar.
Je zuivert en verruimt je geest. Je traint een ijzersterke focus.
Je versterkt je body-mind connectie. Het stresshormoongehalte in je lichaam wordt verlaagd.
Je vergroot je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Je gaat verzuring van de spieren tegen. Ook sporters nemen ijsbaden;
de zogenaamde “after cooling”. Lees meer hierover.
Je bent minder vaak ziek. Lees meer hierover. Je bent beter bestand tegen kou.

Kortom, ontzettend gezond! Waarom zitten we dan zo weinig in een ijsbad? Het is een wondermooie techniek die veel (gestreste) mensen in ons drukke samenleving kan helpen om weer gezond en gelukkig te worden.


Ik was zo nieuwsgierig naar de ijstraining. Dat gaat mij nooit lukken, want ik ben een koukleum, dacht ik. Maar ik deed het! Ik stapte zowaar in het ijsbad. Wat een ervaring. Het werd stil in mij, ik was mij intens bewust van mezelf. Een hele bijzondere ervaring die de aanzet gaf naar verandering in mijn leven om meer mezelf te zijn.

L.R. (27 jaar)

De eerste seconden was het koud, maar toen ik ontspande werd het warmer. Het was minder koud dan ik gedacht had. Ik had mezelf overstegen. Een kick. Ik heb me nog twee dagen geweldig gevoeld. Ik wil hiermee door!

J.L. (47 jaar)


Je krijgt meer energie en je (sport)prestaties verbeteren


Koudwaterbaden is een oeroude techniek. De Griekse medicus Hippocrates (400 v. Chr.) sprak al over de helende kracht van kou en koud water. In Rusland, Oekraïne en Siberië dompelen mensen zich al eeuwenlang regelmatig in ijsbaden. Een ijsbad zuivert de geest. Lees meer. 

Er zijn genezingen door koud water in combinatie met ademhaling en voeding. Vincent Priessnitz kreeg in 1800 bekendheid door vele ziekten te genezen met koudwaterkompressen in combinatie met ademtechnieken en voeding. Sebastian Kneipp genas zichzelf in 1894 van tuberculose door te ijsbaden.

Jezelf regelmatig in ijs dompelen is dus gezond voor je lichaam en geest, maar dan wel onder deskundige begeleiding. Ook al is het eeuwenoud en klinkt het gemakkelijk, het vraagt wel kennis en een gedegen voorbereiding voordat je start. Lees dit wetenschappelijk artikel van Radboud Universiteit. Lees meer.


Professionele begeleiding is nodig


Het nemen van een ijsbad is niet geheel zonder risico. Het is daarom extra belangrijk om je eerste ijsbaden onder begeleiding mee te maken, zodat je de tools hebt om zelf verantwoord verder te gaan. Zo is het nodig dat je lichaam goed warm is, evenals een juiste beheersing van de ademhalingstechniek. Weten wat er met je gebeurt, controle over jezelf kunnen houden en de kou goed kunnen opvangen zijn vereisten om het ijsbad veilig aan te kunnen.

De ademtechniek, de focus, yogatechnieken en de kou geven samen het effect wat je wilt behalen. Deze vaardigheden ga ik uiteraard uitgebreid met je doornemen tijdens de workshop.

Heb je het lef om deze gezondheidsbevorderende
koude uitdaging aan te gaan?
Doe dan mee!


Wat kan je verwachten op deze dag:

een heldere uitleg over de effecten van koude trainingen;
een begrijpelijke uitleg over de do’s en don’ts;
een concrete uiteenzetting van de technieken;
een intensieve persoonlijke begeleiding;
een leuke ontspannende dag met veel lol;
en natuurlijk een bijzonder onvergetelijke ijsbadervaring.

De workshop duurt 5 a 6 uur. Trek makkelijk zittende kleding aan. Neem zwemkleding, een grote handdoek en badslippers mee. Daarnaast is een (yoga)matje, een warm vest of dekentje ook belangrijk. Er is onbeperkt koffie en thee. Op de verschillende locaties is er vaak een mogelijkheid om een broodje te kopen of neem je eigen lunchpakketje mee.

De kosten voor een losse workshop en op inschrijving bedraagt € 85,- incl. BTW per persoon. Voor bedrijven en grote groepen is de prijs in overleg.


Ja ik heb interesse en wil me inschrijven voor de workshop!