Dit is kennis waar je de rest van je leven profijt van hebt!

Succesvol grenzen stellen

Leer hoe je op een respectvolle manier krachtig grenzen kunt stellen en je levenskwaliteit verbetert.


Herken je een of meerdere van onderstaande bullets?


Voel jij je verantwoordelijk voor alles om je heen? Wil je het steeds voor iedereen goed doen en ben je een pleaser?
Sta je altijd klaar voor een ander, maar gaat dat vaak ten koste van jezelf? Voel je je snel schuldig als je voor jezelf kiest?
Ben je het moe, omdat je teveel ja en te weinig nee zegt?


Als je echt verandering wilt in je leven, dan is deze training iets voor jou!

Met deze workshop leg je de basis voor een gelukkiger leven!

Je merkt misschien al langer dat je moeilijk grenzen kunt stellen, omdat je bang bent de ander te kwetsen of teleur te stellen. Je wilt wel voor jezelf opkomen, maar je weet niet hoe je dat op een goede manier doet.

En als je dan voor jezelf opkomt voel je je schuldig, omdat je de ander misschien wel geraakt hebt of omdat je denkt dat je je egoïstisch gedragen hebt.

Je geeft en je geeft en merkt dat je jezelf steeds meer uitput. Je komt nauwelijks aan jezelf toe en wordt ongelukkiger. Alles wordt 'moeten', zelfs van de leuke dingen in je leven kun je niet meer genieten.

Je wilt uit deze situatie!


Mijn leerdoelen: - Ik wilde weten wat de onderliggende patronen waren van mijn stress en hoe kan ik die doorbreken - Ik wil signalen herkennen en grenzen leren stellen, mezelf handhaven Wat ik heb geleerd: - mijn ik-kracht verdient behoorlijk extra aandacht - ik ben te veel gericht ben op aanpassen - En ik heb nu een mooie handzame communicatietool waarmee ik heel blij ben. Er is binnen de grote verschillen in de groep en tijdsbestek voldoende aandacht voor persoonlijke aandachtspunten. De insteek is pragmatisch met een vaak goed getimed onderbouwing door theorie en psychologie. Heb het ervaren als dynamische dag en een goede mix om zaken voor mezelf op een rij te krijgen. De begeleiding van Nell hierbij heb ik als professioneel, warm en betrokken ervaren. Een 9

Jos (47 jaar)

Inspecteur/ taxateur

Ik was onlangs flink op mijn gezicht gegaan omdat ik over mijn grens ging. Ik wilde leren eerder te kunnen opmerken wanneer ik mijn grens naderde. Tijdens deze dag heb ik geleerd dat het legitiem is te zeggen: Ik wil daar nog even over nadenken. Op die manier weet ik beter wat ik wil in een situatie en ga ik niet bij voorbaat in een stand waarbij ik inlever. Het onderwerp was serieus (natuurlijk) maar de manier waarop Nell het presenteerde zorgde voor de nodige luchtigheid. Je was niet bezig met ‘je best doen’ of ‘opletten’. Voor mensen met stressproblemen een verademing. Een 8

Jules (62 jaar)

Docent

Ik heb merkbaar last van het feit dat ik anderen mijn grenzen laat overschrijden. Ik wil graag meer inzicht in het waarom en hoe ik respectvol aan kan geven dat iemand over mijn grenzen gaat. Heb veel geleerd, ik ken achtergronden Heb tools gekregen. Weet waar ik nog verder aan kan werken. En hoe de communicatietool zorgt dat je makkelijk je grenzen kunt aangeven en toch respectvol blijft. Een 8

Judith (45 jaar)

Communicatieadviseur
In 1 dag weet je welke stappen jij kunt zetten
om meteen verandering aan te brengen in je leven.

Hoe fijn zou het zijn als je in 1 dag leert respectvol grenzen te stellen waardoor je zonder schuldgevoel en zonder de ander te kwetsen ook goed voor jezelf zorgt. Je zelfvertrouwen groeit, je wordt energieker, vitaler, gelukkiger, je weerbaarheid wordt vergroot en nog veel meer.

Wat je gaat leren tijdens deze dag:


Je leert wat grenzen precies zijn en waarom het zo belangrijk is ze te stellen. Je hoort wat grenzen stellen zo moeilijk maakt.
Je onderzoekt wat jouw onderliggende patronen zijn die er voor zorgen dat je moeilijk kunt veranderen. Je leert je persoonlijke signalen kennen zodat je tijdig kunt ingrijpen en je grenzen kunt bewaken.
Je leert hoe je op een effectieve, respectvolle manier je grens aangeeft en hoe je dit met gemak communiceert op een manier die bij jou past. Je oefent de 3 waardevolle, praktische stappen om rustig en zelfbewust naar buiten te treden zodat je je eigen leven kunt sturen.

En ik geef je ook nog een bonus!


Er zijn maximaal 15 personen per workshop zodat er voldoende ruimte is voor vragen en persoonlijke aandacht. Schrijf je dus meteen in.


Ja ik heb interesse en wil me inschrijven voor de workshop!